19 oktober 2013, zaal Bergerac, Schaapsweg 24 te Sint Odilienberg | zaal Bergerac, Schaapsweg 24 te Sint Odilienberg

Workshop canvassen in Roerdalen

Aanstaande zaterdag 19 oktober zal er een workshop canvassen plaatsvinden in de gemeente Roerdalen.

Canvassen is een manier van campagne voeren waarin we als PvdA met (lokale) politici en leden huis-aan-huis aanbellen om met bewoners in gesprek te gaan over wat er speelt in de wijk. We vragen wat er goed gaat, wat minder goed en wat de (lokale) politiek daar volgens hen aan zou kunnen doen. De kern van canvassen is dat we informatie vragen en niet aan de deur komen om een boodschap te ‘zenden’. Tijdens de workshop leren we, wat we vervolgens ’s middags in de praktijk gaan brengen.

Om te weten waar je moet canvassen in je gemeente zullen we ook zogenaamde win-wijken analyses maken. Deze analyses geven inzicht in welke wijken of dorpen de potentiële PvdA-leden zich bevinden en hoe deze personen gestimuleerd kunnen worden te komen stemmen. Hiervoor zijn verkiezingsuitslagen nodig van jullie gemeenten per stembureau. Deze zijn opgevraagd bij Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren. Anderen die graag willen deelnemen, dienen zelf te zorgen voor deze gegevens (vaak via de website van de gemeente beschikbaar).

De workshop wordt verzorgd door een aantal medewerkers van het partijbureau in Amsterdam, waaronder Hester Assen. Het programma ziet er als volgt uit: 10.00 – 10.30  Inloop 10.30 – 12.00  Workshop canvassen en Workshop win-wijken analyse 12.00 – 13.00  Lunch en gelegenheid ervaringen uit te wisselen 13.00 – 15.00  Canvassen in de praktijk

De locatie voor het ochtendprogramma is zaal Bergerac (bij het sportcomplex), Schaapsweg 24 te Sint Odilienberg. Na de lunch verspreiden we ons door de straten van ‘Berg’ om Jacqueline Aelen en de andere kandidaten van Roerdalen te ondersteunen en een mooie start te geven aan het campagne-seizoen.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Lynn Rulkens.