65 jaar trouw aan de idealen van de partij

11 mei 2018

In haar algemene Ledenvergadering heeft de PvdA 2 jubilarissen gehuldigd. Mevr. Yvonne Bennis-van der Heyden is 50 jaar lid van de PvdA, dhr. Bert Assendelft zelfs 65 jaar. In zijn bedank woord gaf Bert Assendelft aan, geen dag spijt te hebben van zijn PvdA lidmaatschap.

Bert werd op zijn 23 partij lid dat was kort na de 2e wereld oorlog. Nederland stond er toen slecht voor. Een opleiding kon hij niet gaan volgen en hij moest vroeg gaan werken als 2e bakkersknecht. Door lid te worden van de PvdA kon hij deelnemen aan de „ PvdA avondschool” waar hij een degelijke opleiding kreeg. Met deze opleiding kon hij met goed gevolg het toelating examen van de Politieschool doorstaan. Dit was de basis voor zijn loopbaan bij de politie.

Hij is altijd actief geweest voor de PvdA. Hij is raadslid geweest en later Statenlid. Hoewel de PvdA op dit moment de wind niet mee heeft ziet hij dat de partij nog altijd een belangrijke rol kan spelen in de de Nederlandse politiek. De verschillen in de samenleving groeien weer op allerlei vlakken daar heeft de Partij aandacht voor en staat zij voor veranderingen om hier wat aan te doen. We moeten strijdbaar zijn en met oplossingen komen, dan komt het weer goed.