Dag van de Arbeid krijgt een nieuwe invulling met de Lustrumviering

Door Privé: Lynn Rulkens op 1 mei 2019

Gisteren, 1 mei, op de Dag van de Arbeid hebben we een nieuwe traditie in het leven geroepen. Maar liefst vier jubilarissen ontvingen uit handen van onze voorzitter, Lynn Rulkens tijdens een feestelijke lustrumviering een prachtige speld.

Mieke Smeets-Janssen en Piet Hein de Boer zijn beiden maar liefst 50 jaar lid van de PvdA.

Mieke heeft namens onze partij, in de periode tussen 1981 en 1991 maar liefst 2274 dagen deel uitgemaakt van de Eerste Kamer, waar zij o.a. woordvoerder was voor volksgezondheid. Zonder Miekes inspiratie en bemoedigende woorden was er wellicht geen PvdA teruggekomen in Roerdalen.

Piet Hein levert naast een enorm actief lidmaatschap aan onze partij, als actievoerder, voorzitter en raadslid ook een onuitputtelijke strijd voor o.a. Amnesty en Humanitas. Allerhande maatschappelijke initiatieven die verheffing nastreven.

Lia Selen en Gerrit Pouwels mogen zich al een kwart eeuw lid noemen.

Lia heeft zowel binnen de partij, als ook daarbuiten in tal van maatschappelijke organisaties een bijdrage geleverd. Lia wordt daarnaast geroemd om haar niet aflatende aanwezigheid op de social media. Van het gebrek aan fatsoen op deze snelle media, tot aan inhoudelijke discussies, met Lia kun je online prachtige gesprekken voeren. 

Gerrit Pouwels is al 25 jaar trouw lid, en zet zijn sociaal democratische hart kracht bij door al vele jaren welzijnswerk te verzetten. Voor wijcentrum de Terp in ’t Veld, voor eenzame ouderen met de jaarlijkse Kerst-In viering in Roermond en door aanspreekpunt te zijn voor vele inwoners van Roermond. 

Na allen persoonlijk toegesproken te zijn en zelf vaak op ludieke wijze terug te blikken op de voorbije periode, gaf onze lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen, Eric Geurts een openhartig betoog over de ontstane situatie na de verkiezingen. Voor de aanwezige leden een mooi inkijkje in de Limburgse keuken. Een gezellige middag die vraagt om een vervolg in de jaren die komen.

Privé: Lynn Rulkens

Privé: Lynn Rulkens

Ik hou van Roermond. Samen met mijn man en kinderen geniet ik elke dag van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Desondanks is er nog veel werk te verzetten. Zo is betaalbaar wonen meer uitzondering dan regel en kan nog steeds niet iedereen meedoen. Daarnaast is het ook tijd voor een volgende

Meer over Privé: Lynn Rulkens