Een nieuwe lijst met ervaren kandidaten

Door Privé: Lynn Rulkens op 5 oktober 2021

Op maandag 4 oktober hebben de leden van de PvdA Roermond de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart unaniem vastgesteld. Het resultaat is een gevarieerde top met nieuwe kandidaten, die aangevoerd wordt door lijsttrekker Lynn Rulkens.

“Afgelopen jaren hebben we vanuit de samenleving hard gewerkt aan onze terugkeer in de Roermondse gemeenteraad. Er is genoeg werk te verzetten in Roermond. We hebben gestreden Voor 14 om samen met de vakbond het minimumloon te verhogen en sloten ons aan bij verschillende acties en initiatieven zoals de voedselbankactie. Dat blijven we ook doen. En we zijn ervan overtuigd dat we nog meer kunnen doen in de gemeenteraad en daar hét verschil kunnen maken voor de inwoners van onze gemeente”, aldus Lynn Rulkens.

Onder het motto: “Wij maken er werk van!” gaat de PvdA de komende gemeenteraadsverkiezingen in. Lynn Rulkens: “Daarmee laten we zien waar we voor staan als voorvechter van echte verandering. Bijvoorbeeld voor kwalitatief en goed betaald werk, maar ook de noodzaak om wonen weer betaalbaar te maken. Daarnaast geeft het ook onze ambitie voor de politiek in Roermond weer: niet lullen maar poetsen. Er zijn immers genoeg onderwerpen om echt werk van te maken.”

Hoewel de lijst bestaat uit enkele nieuwe gezichten, betekent dat allerminst een gebrek aan ervaring. Hieronder stellen we de top-6 graag aan u voor:

1. Lynn Rulkens

Lynn (39) is door de leden in het voorjaar benoemd als lijsttrekker en voorvrouw van PvdA Roermond en werkt daarnaast als bestuurssecretaris in de gezondheidszorg. Lynn is een bekend gezicht binnen en buiten de PvdA. Zo was ze ook kandidaat raadslid tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Lynn woont in Maasniel, is getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. In haar vrije tijd staat ze graag op de tennisbaan.

2. Aschwin Verheijden

Aschwin (50) is werkzaam bij de Brandweer, onder andere als Officier van Dienst. Verder is Aschwin een bekend gezicht uit het Roermondse vastelaoves leven; hij was in 2017 prins van de Kaketoes. Aschwin is getrouwd, woont op de Kapel en heeft twee bonuskinderen uit zijn huwelijk.

3. Felix van Ballegooij

Felix (41) is al enige tijd actief als bestuurslid van de Roermondse PvdA en werkzaam in het voortgezet onderwijs, nu weer als docent. Hij was van 2018 t/m 2020 wethouder in Sittard-Geleen. Felix is kandidaat wethouder wanneer de PvdA besluit deel te nemen aan een college in Roermond. Felix woont oppe Boukoul, is getrouwd en vader van vier jonge kinderen. Naast een bak aan politieke en bestuurlijke ervaring heeft hij een passie voor het sleutelen aan oude auto’s.

4. Ron Piepers

Ron (25) is het jongste talent op de lijst. Ron is werkzaam als adviseur bij een adviesbureau voor de publieke sector. Daarnaast is hij actief als commissielid voor het Limburgse parlement en was hij enige tijd voorzitter van de Jonge Socialisten, de jongerenafdeling van de PvdA. Ron woont in Swalmen en is daar actief als vrijwilliger bij onder meer tafeltennisvereniging Destatec, SJOEZ en heeft zich met (T)hoes in Zjwame ingezet voor huisvesting voor jongeren.

5. Haydo Gündoğmuş

Haydo (47) is momenteel secretaris van het bestuur van de PvdA Roermond en werkzaam als bestuursadviseur bij een gemeente. Daarnaast is hij actief als adviseur op het terrein van verduurzaming van woningen. Haydo woont in ‘t Vrijveld, is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd doet Haydo aan rolstoeltennis in de sporthal van Swalmen.

6. Monique Mahop

Monique (39) is actief voor de Roermondse PvdA. Zij richt zich in het dagelijks leven op de zorg van haar twee jonge kinderen en is recent afgestudeerd aan de opleiding European Studies. Ze woont in het centrum van Roermond en heeft gedegen kennis en ervaring van en met gemeentelijke organisaties.

 

Bovendien is er met onze twee lijstduwers een schat aan ervaring aanwezig. Richard Heijmann (voormalig raadslid en lijsttrekker bij de verkiezingen van 2014 en 2018) en Gerard IJff (wethouder van 2002 t/m 2018) hebben te kennen gegeven deze top-6 van harte te ondersteunen en waar nodig bij te staan. Voor de resterende posities op de kieslijst worden de komende tijd gesprekken gevoerd met kandidaten.

Privé: Lynn Rulkens

Privé: Lynn Rulkens

Ik hou van Roermond. Samen met mijn man en kinderen geniet ik elke dag van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Desondanks is er nog veel werk te verzetten. Zo is betaalbaar wonen meer uitzondering dan regel en kan nog steeds niet iedereen meedoen. Daarnaast is het ook tijd voor een volgende

Meer over Privé: Lynn Rulkens

Waar ben je naar op zoek?