…en dan ben je ineens voorzitter van de PvdA Roermond

Door Lynn Rulkens op 11 augustus 2018

Waarom? Vragen vrienden. Collega’s kijken me meewarig aan en slechts een enkeling feliciteert me, vaak omdat ze zelf ook politiek actief zijn in welke gemeente dan ook en voor welke partij dan ook.

Wat ik deel met die laatste groep en ongetwijfeld ook met alle leden, is dat ‘het’ me aangaat. Niet alleen als burger van de stad, maar mij persoonlijk als mens.
Ik kan me verschrikkelijk opwinden over het feit dat ik op het consultatiebureau al verschillen zie in benadering van verschillende kinderen, dat mijn man die uit Marokko komt geen visum krijgt voor de VS zonder duidelijke redenen, dat mijn collega, getroffen door een hersenbloeding op haar 33ste nog maar beperkte mogelijkheden heeft op de arbeidsmarkt. Vrijheid, gelijkheid en solidariteit – de pijlers waarop onze sociaal democratie zijn gebouwd – zijn en blijven niet altijd en niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom gaat het me aan.
En daarom kan ik het ook telkens uitleggen. Waarom ik naast mama, vrouw, dochter, zus, vriendin en werknemer ook nog zo gek ben lid te zijn van de PvdA en actief ben binnen de afdeling. Een afdeling die naast gelijkgestemden ook heel veel andere smaken, kleuren en geuren in zich heeft. En laat ik dat nu net interessant vinden. Zowel in de echte wereld als online kom je zoveel van hetzelfde tegen, zoveel gelijke geluiden, zoveel bevestiging van ideeën. Het zit in me op zoek te gaan naar het vreemde, het andere en dat te omarmen. Het maakt mijn leven zoveel interessanter. Het is dan ook om die reden dat ik deze komende zomer, samen met mijn collega bestuursleden met velen van jullie in gesprek hoop te raken, af te dwalen, concreet te worden, te filosoferen en het vooral ook gezellig met elkaar te hebben.
Ik kijk uit naar een nadere kennismaking met de gehele afdeling en hoop op een prachtige samenwerking de komende jaren, waarin we Roermond en Roerdalen weer kunnen laten zien waarom de PvdA ertoe doet.  
Lynn Rulkens

Lynn Rulkens

Voor mij is politiek meedoen. Mee doen met gesprekken, mee doen met acties, mee doen in de samenleving. Die samenleving maken we immers samen. Ondanks het feit dat ik niet uit een zogenaamd rood nest kom, is er voor mij maar één passende partij waarin voor mij belangrijke waarden als vrijheid, gelijkheid en solidariteit samenkomen

Meer over Lynn Rulkens