Nelleke Vedelaar bezoekt Roermond tijdens World Cleanup Day

Door Privé: Lynn Rulkens op 3 september 2020

19 september staat in de boeken als World Cleanup Day 2020. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan in ruim 180 landen inwoners de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Ook de PvdA doet daaraan mee en op deze dag starten we met een ontbijt met partijvoorzitter Nelleke Vedelaar.

De komst van Nelleke is aanleiding het politieke café, dat later die week zou plaatsvinden te verplaatsen naar zaterdagochtend 19 september.

Om 10.00 uur schuiven we met Nelleke aan voor een gezamenlijk ontbijt in café-zaal Aad Remunj (Herkenbosscherweg 10). Tijdens deze maaltijd willen we met elkaar een goede bodem leggen om later op de dag de handen uit de mouwen te kunnen steken. Maar vooral ook met elkaar te praten over concrete oplossingen voor Roermond en Roerdalen. Oplossingen op World Cleanup Day die bijdragen aan een beter milieu, een prettiger omgeving, minder afval en meer groen. Oplossingen voor een duurzaam Roermond en Roerdalen.  

Aan verschillende tafels zullen we discussiëren en concrete doelstellingen ophalen voor ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De volgende onderwerpen komen aan bod aan de verschillende discussie tafels:

  • Afvalscheiding en -verwerking
  • Waterbeheer
  • Vergroening van de kernen
  • Verduurzaming van zowel koop- als huurhuizen

 

Om 13.00 uur trekken we vervolgens onze rode hesjes aan en gaan we helpen de plastic soup te verminderen en grote schoonmaak te houden. Dit doen we wederom vanaf de locatie kruising Heinsbergerweg/Bronkweg. Helaas blijft deze grens tussen Roermond en Roerdalen geteisterd door zwerfafval.

Wil jij hier ook bij zijn? Meld je dan aan voor deze activiteit. Gelet op de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Privé: Lynn Rulkens

Privé: Lynn Rulkens

Ik hou van Roermond. Samen met mijn man en kinderen geniet ik elke dag van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Desondanks is er nog veel werk te verzetten. Zo is betaalbaar wonen meer uitzondering dan regel en kan nog steeds niet iedereen meedoen. Daarnaast is het ook tijd voor een volgende

Meer over Privé: Lynn Rulkens