Raadsvergadering 17 juli 2017

19 juli 2017

Maandagavond zijn de overgebleven agendapunten van de raadsvergadering van afgelopen donderdag behandeld. Dit was de laatste vergadering voor de zomerstop.

Belangrijkste punten om mee te nemen:

Samen met anderen partijen is er een motie ingediend die door de raad is aangenomen die ervoor moet zorgen dat er voor het beheren van de de openbare ruimte (denk hierbij aan onkruidbestrijding, maaien van gras en het onderhouden van kunstwerken) meer middelen beschikbaar komen.

Verordening individuele inkomenstoeslag was een ander punt op de agenda. Samen met de SPR hebben wij een amendement ingediend wat ervoor zorgt dat 400 extra huishoudens in Roermond hiervoor in aanmerking komen.

De verbouwing van Lyceum Schöndeln biedt ook een mogelijkheid om het gebouw energieneutraal te maken waardoor het gebouw duurzamer wordt. Door een motie die samen met anderen partijen is ingediend wordt deze mogelijkheid nu onderzocht.

Daarnaast is er door de Raad besloten om in te stemmen met de koop van het oude belastingkantoor aan de Godsweerdersingel (hierdoor kan er door worden gegaan met de volgende fase in het plan om het stationsgebied onderhanden te nemen).

Blijf op de hoogte

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe update via e-mail

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.