Rode Christoffel voor Els Thissen-Heynen

Door Lynn Rulkens op 26 augustus 2018


Tijdens een druk bezochte leden bijeenkomst bij het oudste café van Roermond, café Braam, heeft onze voorzitter Lynn Rulkens vandaag Els Heynen onderscheiden met de Rode Christoffel.

Deze onderscheiding is enkele jaren geleden ingesteld en wordt uitgereikt aan leden die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de PvdA Roermond, en werd eerder onder andere uitgereikt aan Jacques Bennis en Carla Willemsen.

Els ontvangt de onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor de gemeenschap in Roermond en Swalmen. Niet alleen was ze gemeenteraadslid, fractievoorzitter en fractiesecretaris, wethouder (gemeente Swalmen) en commissievoorzitter, maar de laatste jaren was ze ook actief als secretaris van onze afdeling.

Na de gemeenteraadsverkiezingen heeft Els het stokje overgedragen, maar ze blijft nauw betrokken bij de afdeling.

Lynn Rulkens

Lynn Rulkens

Voor mij is politiek meedoen. Mee doen met gesprekken, mee doen met acties, mee doen in de samenleving. Die samenleving maken we immers samen. Ondanks het feit dat ik niet uit een zogenaamd rood nest kom, is er voor mij maar één passende partij waarin voor mij belangrijke waarden als vrijheid, gelijkheid en solidariteit samenkomen

Meer over Lynn Rulkens