Samen met Water Natuurlijk handen uit de mouwen voor een schoon Roermond

Door Privé: Lynn Rulkens op 9 februari 2019

Samen met enkele kandidaten van Water Natuurlijk Limburg heeft de PvdA Roermond op 9 februari op de grens tussen Roermond en Melick zwerfafval verwijderd uit de bermen langs de N293 en de Heinsbergerweg.

Het is werkelijk ongelofelijk wat automobilisten en fietsers achteloos weggooien. In iets meer dan een uur raapten we met een handjevol mensen maar liefst 18 (!) vuilniszakken bij elkaar. En dat met een omtrek van slechts een paar honderd meter. Met name blik en plastic verpakkingen, maar zelfs lege jerrycans en achtergelaten verkeersborden. De hoeveelheid niet vergane fruitresten (met name bananen en mandarijnen) was ook aanzienlijk.

Op de fiets terug naar huis was ik me een stuk bewuster van de rotzooi die overal ligt. Onbewust heeft dit een enorme impact op hoe prettig (en zelfs veilig) je je voelt. Laten we met z’n allen dan ook de rommel die we tijdens een auto- of fietsritje verzamelen even bewaren en bij thuiskomst zelf in de prullenbak gooien.

De PvdA Roermond is er tijdens Nederland Schoon op 23 maart in ieder geval weer bij om de handen uit de mouwen te steken.

Privé: Lynn Rulkens

Privé: Lynn Rulkens

Ik hou van Roermond. Samen met mijn man en kinderen geniet ik elke dag van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Desondanks is er nog veel werk te verzetten. Zo is betaalbaar wonen meer uitzondering dan regel en kan nog steeds niet iedereen meedoen. Daarnaast is het ook tijd voor een volgende

Meer over Privé: Lynn Rulkens