Algemeen bestuurslid

Mieke Schotemeijer

Fractie Roerdalen
Mieke Schotemeijer

Over Mieke Schotemeijer

Ik ben geboren in Geervliet, een klein dorp op de Zuidhollandse eilanden onder de rook van Rotterdam. Mijn vader werkte in de Rotterdamse haven en bij elke verkiezing werd er PvdA gestemd.

Toen mijn man in de gemeenteraad kwam werd ik secretaris van de plaatselijke afdeling. Na onze verhuizing naar Elst (Gelderland) werd ik ook daar actief en ben 7 jaar gemeenteraadslid geweest. Terug in Rotterdam, werkzaam bij de AbvaKabo schrok ik van de arrogantie van de macht van zowel bestuursleden van de partij als bij de vakbond.

Na deze nare ervaring ben ik niet meer actief geweest, totdat Jacqueline Aelen een oproep in de krant plaatste. Zij wilde met een PvdA lijst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen en riep actieve leden op om op de kandidatenlijst te gaan staan. Sinds die tijd ben ik actief als lid van de steunfractie en als lid van de raadsadviescommissie.

Verder ben ik bestuurslid van Stichting Activiteiten De Beuk, organiseer elk jaar samen met anderen de Kerstmarkt en kook en eet samen met een groep alleenstaande ouderen.

Sociaal Democratie betekent voor mij dicht bij mensen staan, stimuleren van de eigen mogelijkheden, zorgen voor wie dat niet meer zelf kunnen en samen ons best doen om de wereld een klein beetje beter te maken.