Richard Heijmann en Tirza Houben in de bres voor het Vrijveld

Door Richard Heijmann op 3 november 2017

Decennialang was het Philipsterrein het stralende middelpunt van de Roermondse wijk Vrijveld. Met honderden werknemers uit de buurt een gemeenschap op zich.

Rond de eeuwwisseling vertrok Philips en kwam de Taiwanese fabrikant Yageo. Die hielden het niet lang vol. Sinds 2005 staat het terrein leeg. Niets of niemand mag erop en het onkruid tiert steeds weliger. Dit tot frustratie van de buurt. Plannen genoeg, maar telkens ontbreekt de wil: bij de wethouder, projectontwikkelaar of de provincie.

OokRichard Heijmann en Tirza Houben liepen tegen een muur van onvermogen. Samen met de buurtbewoners gaan zij er de komende raadsperiode voor zorgen dat het terrein weer het middelpunt van de wijk wordt. Niet als afvoerputje, maar als ontmoetingsplek voor heel Roermond.

Richard Heijmann

Richard Heijmann

Ik ben geboren in Posterholt maar woon sinds 1972 in Swalmen en vanaf 1993 in Roermond. Ik mag dus wel zeggen dat ik een echte inwoner ben van de in 2007 ontstane nieuwe gemeente Roermond. Roermond is een prachtige stad. Een stad om in te wonen, te werken en te recreëren, niet alleen voor onze

Meer over Richard Heijmann