Eerste politiek café van 2020

Door Privé: Lynn Rulkens op 9 februari 2020

Het eerste politieke café van 2020 heeft inmiddels plaatsgevonden en wel op donderdag 23 januari. In Café de Ster in Maasniel kwamen zo’n 20 leden en niet-leden bij elkaar om te discussiëren over actuele onderwerpen.

Naar aanleiding van de recente berichtgeving over diverse woonvormen voor senioren, spraken we over de wens om als politiek invloed uit te oefenen op de diversiteit in woningen voor nieuw te ontwikkelen gebieden in Roermond. ’t Steel is een mooi voorbeeld van een klein woongebied, waar ouderen zij aan zij wonen met jonge gezinnen met kinderen. Waar zowel aandacht is voor sociale woningbouw als voor vrijstaande zelf te ontwerpen woningen. Dit creëert een saamhorigheid binnen de wijk met oog voor elkaar. Een volgende politiek café willen we hier graag nader op in gaan, specifiek voor kleine kernen in onze gemeente.

We hebben ook gesproken over de verloedering van sommige Roermondse wijken en de verpaupering van de Roermondse binnenstad. Het vraagt dialoog met inwoners en een gemeente met lef om hier weerstand tegen te bieden. Wij zullen de komende periode actief een aantal wijkraden opzoeken om hier met elkaar over te spreken.

In ons midden bevond zich op 23 januari een vrijwilliger van een alleenstaande minderjarige asielzoeker. Hij vertelde over zijn inzet om deze jongeman, gevlucht als jongen van 12 uit een Afrikaans land, te helpen zelfstandig een leven op te bouwen in Nederland. En over de moeilijkheden waar hij tegenaan loopt. Hoewel het fantastisch is dat er, ook door de gemeente, aandacht is voor deze jongeren, is deze vaak te kortdurend, waardoor behoud van het geleerde niet vanzelfsprekend is. Binnenkort gaan wij spreken met meer vrijwilligers en deze jongeren om te kijken hoe wij als PvdA hier aandacht voor kunnen vragen.

Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst dus. Niet alleen was het ontzettend gezellig, we hebben ook zeer zinvolle discussies gevoerd.

Privé: Lynn Rulkens

Privé: Lynn Rulkens

Ik hou van Roermond. Samen met mijn man en kinderen geniet ik elke dag van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Desondanks is er nog veel werk te verzetten. Zo is betaalbaar wonen meer uitzondering dan regel en kan nog steeds niet iedereen meedoen. Daarnaast is het ook tijd voor een volgende

Meer over Privé: Lynn Rulkens