Lynn Rulkens stopt als fractievoorzitter PvdA Roermond

Door Privé: Lynn Rulkens op 12 januari 2023

Lynn Rulkens stopt als fractievoorzitter en raadslid namens de PvdA in Roermond. Het raadswerk is niet te combineren met haar gezinssituatie en werk. Ron Piepers uit Swalmen neemt haar raadszetel en het fractievoorzitterschap van Rulkens over.

Lynn Rulkens: “Met pijn in het hart treed ik terug als raadslid en fractievoorzitter. De combinatie met mijn gezin en mijn baan is niet mogelijk gebleken. Zowel mijn kinderen, man en werkgever als ook de stad Roermond verdienen mijn volledige aandacht en dat lukt niet. Dan moet je een keuze maken.”

“Ik vertrek met een gevoel van trots. Toen ik vijf jaar geleden aantrad als lokaal politiek leider was de PvdA net verdwenen uit de gemeenteraad. We hebben vier jaar lang het vertrouwen van de ‘luuj in Remunj’ proberen te herwinnen en dat is gelukt: een jaar geleden gingen we van nul naar twee zetels in de gemeenteraad. Dat dat vertrouwen ook bij andere politieke partijen aanwezig is, blijkt uit het feit dat we meteen in de coalitie plaats hebben genomen en onze wethouder, Felix van Ballegooij, actief meebouwt aan een beter en mooier Roermond voor iedereen.”

“Ron Piepers heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan het herstel van de PvdA in Roermond, is actief als fractielid en commissielid in Roermond en de Provinciale Staten en heeft bovendien deelgenomen aan de coalitieonderhandelingen. Ik heb veel vertrouwen in Ron als fractievoorzitter. Samen met ons andere raadslid Aschwin Verheijden zal hij zich blijven inzetten voor een socialer Roermond.”

Grote waardering voor herstel PvdA Roermond

Rulkens heeft binnen de PvdA provinciaal en landelijk veel respect afgedwongen vanwege de terugkeer van de PvdA in de gemeenteraad en in de coalitie.

Richard Heijmann, oud raadslid voor de PvdA en nu voorzitter: “Lynn heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor een terugkeer van onze partij op het politieke toneel. En met succes! Echter, nu blijkt de combinatie gezin, werk en politiek voor haar persoonlijk te veel. Voor iemand met haar drive en inzet is dat een heel moeilijke constatering. We zijn Lynn als afdeling veel dank verschuldigd voor haar inzet en commitment.”

“Lynn heeft vanaf moment één de handen uit de mouwen gestoken en laten zien dat je, door lokaal te weten wat er speelt en mensen aan je te binden, het vertrouwen van de kiezer terug kunt winnen” aldus Jacques Costongs, voorzitter PvdA Limburg. “Lynn heeft daarmee voor de PvdA in heel Midden-Limburg een ongelooflijk belangrijke rol gespeeld.”

Ook landelijk partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent erkent de waarde van Rulkens voor de PvdA: “Roermond is één van de gemeenten waar de PvdA afgelopen gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke overwinning heeft geboekt. Zeker voor Limburg, waar veel verborgen armoede heerst, is een sterke PvdA van ongelooflijk groot belang. Ik ben Lynn zeer erkentelijk voor alles wat ze heeft gedaan om dat herstel mogelijk te maken.”

Ron Piepers uit Swalmen opvolger

Ron Piepers (27) uit Swalmen zal de raadszetel van Rulkens overnemen. Ron is voor de PvdA actief als burgercommissielid in zowel Provinciale Staten als Roermond. Hij is daarnaast werkzaam als adviseur op het gebied van wonen, zorg en bestuur. Hij geeft daarnaast training aan de jeugd bij Destatec en is actief voor de samenwirkende jóngere oet Zjwame.

Privé: Lynn Rulkens

Privé: Lynn Rulkens

Ik hou van Roermond. Samen met mijn man en kinderen geniet ik elke dag van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Desondanks is er nog veel werk te verzetten. Zo is betaalbaar wonen meer uitzondering dan regel en kan nog steeds niet iedereen meedoen. Daarnaast is het ook tijd voor een volgende

Meer over Privé: Lynn Rulkens