Kids in hun nopjes met jouw dopjes

Door Privé: Lynn Rulkens op 1 oktober 2021

In de maand oktober worden metalen doppen van frisdrank of bierflesjes ingezameld voor een goed doel. Alle inwoners, horecaondernemers, verenigingen en bedrijven worden opgeroepen om mee te sparen. De metaal opbrengst (“oud ijzer”) komt in 2021 geheel ten goede aan de Stichting Leergeld. 

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. “Deze Doptober staat geheel in het teken van sport. Het geld dat we gaan ophalen is bedoeld voor gezinnen met een kleine beurs met kinderen die ook graag willen sporten. In de gemeente Roermond praten we dan bijna over één op de tien kinderen Dat is een triest gegeven. Ons motto is dan ook dat elk kind moet kunnen scoren!” aldus één van de initiatiefnemers Lynn Rulkens. 

Positieve reacties 

Inmiddels hebben veel inwoners en ondernemers van Swalmen en Roermond zich al gemeld bij de organisatie. Inwoners kunnen hun doppen kwijt bij één van de vele ‘Dopstops’ die er vanaf 1 oktober zijn. Veel scholen en verenigingen beschikken over een ‘Dopbox’ om de doppen te verzamelen. Deze Dopboxen worden begin november opgehaald door vrijwilligers van Doptober. 

Een jaarlijks terugkerende actie 

Lynn Rulkens: “Doptober is een actie van leden van de PvdA en andere vrijwilligers. We hebben besloten Doptober jaarlijks te organiseren. Dat betekent dat alle inwoners in november al kunnen beginnen met sparen voor de volgende Doptober actie. Volgend jaar kiezen we een ander, maar ook zinvol bestedingsdoel voor de opbrengst.” 

Meer informatie? Mee sparen? Een Dopstop bij u in de buurt? Een Dopbox aanvragen? 

Voor meer informatie over Doptober kunt u terecht op de facebook pagina ‘Doptober Roermond’. U kunt ook bellen met 06-14444711 of een e-mail sturen naar: [email protected]

Privé: Lynn Rulkens

Privé: Lynn Rulkens

Ik hou van Roermond. Samen met mijn man en kinderen geniet ik elke dag van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Desondanks is er nog veel werk te verzetten. Zo is betaalbaar wonen meer uitzondering dan regel en kan nog steeds niet iedereen meedoen. Daarnaast is het ook tijd voor een volgende

Meer over Privé: Lynn Rulkens